Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2011 23:44 - кожата- огледало на организма
Автор: stasy69 Категория: Други   
Прочетен: 582 Коментари: 1 Гласове:
1



Кожата е огледало на здравето, по нейното състояние, цвят и еластичност можем да разберем какво е състоянието на целия организъм. При млади хора, които водят нередовен и нехигиеничен начин на живот, кожата остарява преждевременно. Потъмнява , отпуска се , появяват се ранни бръчки.Процесът обаче може да ббъде спрян спромяна на навиците, повече движение, спорт, редовните разходки на открито, добрата хигиена и достатъчната почивка освежават и тонизират кожата. Кръвообращението и процесите на обмяна на веществата се подобряват.
Сънят е най-мощното козметично средство. Ако не можете да си позволите следобеден сън е добре след работа да си отделите един час , в който ще позволите на тялото да се отпусне, през този час изгонете от мислите си ядовете и грижите от всекидневието. Оставете тишината и спокойствието да обземат всяка клетка на тялото ви. Ще се убедите че това ще ви помогне бързо да възвърнете своя свеж и бодър вид.
Слънчевите плажове и плувните басейни също укрепват физиката ви и подобряват тена. Но не бива да забравяме, че прекомерното излагане на слънце крие опасност за кожата, от него тя се дехидратира, губи свежия си вид и отново стигаме до появата на бръчици. След такова излагане на слънце е добре да се погрижим с подходящи хидратиращи продукти и терапии, за бърото въстановяване на баланса в кожните клетки.
Правилното и балансирано хранене е другия фактор, който оказва благоприятно влияние върху здравия вид на кожата. Приемането на много пикантни и мазни храни, прекомерната употреба на възбуждащи напитки са вредни за кожата. За вредата от тютюнопушенето и употребата на спиртни напитки е писано много, затова ще ги спомена мимоходом.
Може би обаче най-важния фактор, от който зависи доброто състояние на кожата ни е нашето душевно състояние. Бъдете повече време усмихнати.  Усмивката опъва и тонизира лицевите мускули. Народът е казал: " Смехът е здраве." Затова бъдете повече от времето си усмихнати и вашата кожа също ще бъде здрава, тонизирана и "усмихната"!



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - nai vajnoto!
08.08.2011 23:57
e higienata na kojata kazva pako raban!kazva sa6to 4e krasotata na jenata e ne tqloto a kojata i 4e hubavata koja e vinagi na moda!
mrazq jeni s grozna i nepodarjana koja
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stasy69
Категория: Други
Прочетен: 8383
Постинги: 3
Коментари: 1
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930